Publicerad den

Så inreder ni lärarkontoret

Ett lärarkontor är något som du kan hitta på nästan alla arbetsplatser där det finns lärare. Eftersom lärare främst arbetar i klassrum eller arbetssalar, behövs det ändå ett kontor för att kunna sköta det administrativa på ett professionellt och ordningsamt sätt. Vissa väljer att ha gemensamma lärarkontor för flera lärare, medan andra har separata lärarkontor som är mer privata.

Oavsett om ni har ett gemensamt lärarkontor eller separata är det viktigt att kontoret är praktiskt, trevligt och mysigt att vistas i. I många fall spenderar vi mer tid på arbetsplatsen än vi gör i det egna hemmet och därför är det extra viktigt att lärarkontoret är trevligt och fräscht. I den här texten ska vi titta närmare på vilken typ av inredning ni kan använda er av och hur ni kan välja rätt typ av kontorsmöbler.

Kontorsmöbler med funktionalitet

Ett kontor är naturligtvis i behov av snygga kontorsmöbler som lämpar sig för ändamålet. Vilken typ av möbler som passar er bäst beror främst på vad det är för typ av verksamhet ni har och vad som kommer till användning, men ett och ett annat skrivbord och ergonomiska kontorsstolar är nästan alltid ett måste. Här rekommenderar vi att ni främst satsar på möbler med funktionalitet, t.ex. höj- och sänkbara skrivbord.

Färger

För att ni ska trivas i ert lärarkontor är det också viktigt att ni använder er av rätt typ av färger. Har ni inte möjlighet att måla om väggar kan ni med fördel satsa på inredningen i en färg som ni föredrar. För att få en lugn och rogivande känsla i lärarkontoret är det bäst med jordnära färger som brunt, beiget, vitt och mossgrönt. Vill ni däremot piggna till, öka endorfinerna i kroppen och bjuda in till skratt är det starkare färger som gult, orange och lila som gäller.

Dekorationer och inredning

Att ha rätt typ av kontorsmöbler och trevliga färger är naturligtvis av högsta vikt, men för att skapa den där mysiga känslan bör ni även ta in fina dekorationer. Satsa på några få, väl utvalda dekorationer som uppskattas av flera om ni delar lärarkontoret. Välj även dekorationsbelysning som sätter stämningen och glöm inte att ta in gröna växer. Gröna växter gör inte bara kontoret mycket trevligare att vistas i, utan många växter har också en förmåga att rena luften och få oss att må mycket bättre.

Ordning och reda

På ett lärarkontor är ordning och reda väldigt viktigt. Det är många papper som det ska hållas reda på och då är det viktigt med smart och smidig förvaring. När det kommer till kontor finns det mängder med praktiska förvaringsmöjligheter ni kan använda er av. Det kan t.ex. handla om pärmar och foldrar, men också lådor, stativ, boxar, fodral och liknande. Är det många viktiga och sekretessbelagda papper ni hanterar kan det även vara bra att investera i ett brandsäkert skåp med ett lås. Skulle olyckan vara framme kan ni ändå känna er säkra på att dokumenten inte kan råka skadas eller att någon obehörig får tillgång till dem.