Publicerad den

Fräsch andedräkt som lärare

Det finns få saker som kan få eleverna att rygga tillbaka som när en lärare har riktigt dålig andedräkt. För att både du, dina kollegor och dina elever ska trivas bra i skolan kan det vara bra om du ser över din rutin vad gäller din munhälsa. Som tur är finns det många bra saker du kan göra för att få fräschare andedräkt och tänder och nedan får du tips på det.

Besök din tandläkare

Ett bra sätt att gå mot en bättre munhälsa är att gå till tandläkaren. Det finns många tandläkarmottagningar och ett bra exempel på det är kliniken Oralcare som finns på flera orter runt om i hela landet. Oralcare finns även i Oslo om du bor där.

Oralcare erbjuder allmäntandvård, tandhygienistbehandling, tandblekning, hemtandvård, tandvård för barn och estetisk tandvård. Så oavsett vilka problem du än har med dina tänder så kan du vända dig till dem för att få den hjälp du behöver. Om du till exempel vill få råd vad gäller hur du kan ta hand om dina tänder och munhälsa bättre kan du boka en tid hos tandhygienisten.

Det är viktigt att du besöker tandläkare regelbundet eftersom de kan undersöka och ge dig den vård du behöver. Ibland kan dålig andedräkt bero på hål i tänderna/karies, vilket du bör behandla så snart som möjligt för att minska risken för värre skador, och inte minst andedräkt. De erbjuder även akuttider för dig som behöver akut hjälp.

På deras hemsida kan du läsa mer om vilka olika typer av behandlingar som de erbjuder. Sidan är enkel att navigera och du kan också boka tid för en undersökning. De som arbetar på klinikerna har utbildning såväl som erfarenhet och kan bemöta dig på bästa sätt och ge dig den hjälp som du är i behov av. Därefter kan du gå tillbaka till jobbet med bättre munhälsa.