NYHETER

Folkhögskollärarna

Förbundet Folkhögskollärarna är den fackliga organisationen för lärare och rektorer verksamma inom den svenska folkhögskolan och för studerande som genomgår utbildning till folkhögskollärare.

Följ oss
Senaste nyheterna
Arkiv

Manifestationer för klimatet!

Här kommer en lista på manifestationer som har genomförts eller kommer att genomföras på folkhögskolor i landet. Det finns säkert fler som inte vi har vetskap om.

Västerbergs folkhögskola: Bryter lektionerna och ansluter till manifestationen i Sandviken kl 12-13 fredag den 27 september.

Ölands folkhögskola: Vi samlas på gräsplanen öster om Torslunda kyrka kl 15:00 och går längs med vägen till Ölands folkhögskola. Marschen kantas av tal, musik och manifestationer! När: Fredagen den 27 september kl 15:00.

Fornby folkhögskola, Borlänge: Vi samlas vid turistbyrån i centrum för en manifestation för klimatet. Klockan 13.00 fredag den 27 september.

Nyköpings folkhögskola: Vi avbryter våra lektioner klockan 11.15 fredagen 27 september och ansluter till de klimatstrejkande unga på Stadshustrappan i Nyköping.

Nationellt upprop (läs mer i bifogad länk): https://www.facebook.com/696160552/posts/10162532242885553?sfns=mo

Stockholmsskolornas klimatnätverk: https://www.sverigesfolkhogskolor.se/om-folkhogskolan/nyheter/nio-folkhogskolor-startar-klimatnatverk/

Södra folkhögskolan, Helsingborg filial till Södra Stockholms Folkhögskola: Twitterkonto som heter: Samhällsgruppen i Helsingborg. Vi har tänkt att hashtagga för klimatet från 20-27 sep. Sedan kommer vi att manifestera på Stortorget i Helsingborg.

Har ni fler aktiviteter så maila gärna in en kort beskrivning till lena.fredin@lararforbundet.se

Dela på facebook
Dela på twitter