NYHETER

Folkhögskollärarna

Förbundet Folkhögskollärarna är den fackliga organisationen för lärare och rektorer verksamma inom den svenska folkhögskolan och för studerande som genomgår utbildning till folkhögskollärare.

Följ oss
Senaste nyheterna
Arkiv

Folkhögskollärarveckan 2020

Välkommen till Folkhögskollärarveckan 2020

Tillsammans är vi starka! Som traditionen påbjuder genomför vi även 2020 kurser vecka 12, onsdag den 18 mars till och med fredag den 20 mars för våra förtroendevalda. I år kommer vi att vara på Bollnäs folkhögskola och det är färre kurser och platser än vanligt dvs antalet är starkt begränsat. Först till kvarn… Alla kurser är kostnadsfria.

Anmälan gör du på https://www.trippus.net/kursveckan20/deltagare

Kurs 1 Facklig grundkurs En grund för dig som är ny som förtroendevald och som behöver känna dig säkrare på dina rättigheter och skyldigheter som facklig förtroendevald. Hur man kan jobba fackligt på arbetsplatsen. Vi går igenom de viktigaste lagarna. Det är bra om du har tagit del av Lärarförbundets digitala utbildningar innan du kommer till Bollnäs.

Kurs 2 Facklig påbyggnad Påbyggnadskursens handlar om inflytande. Vi kommer att titta på MBL och AML och hur vi praktiskt agerar utifrån dessa lagar och våra kollektivavtal. På samma sätt granskar vi även samverkansavtalen. Utrymme kommer att finnas för att diskutera aktuella fackliga problem som deltagarna medtagit till kursen som exempel på lyckat eller misslyckat inflytande. Vi kommer även att diskutera lönebildning. Det är bra om du har tagit del av Lärarförbundets digitala utbildningar innan du kommer till Bollnäs.

Kurs 3 Kurs för nyanställda folkhögskollärare del 2 Kursen är fulltecknad.

Dela på facebook
Dela på twitter