NYHETER

Förändring angående betalning till A-kassan

Kopplingen för betalning mellan facket och a-kassan avslutas vid årsskiftet.

Du som medlem i Folkhögskollärarna/Lärarförbundet ska hädanefter betala a-kasseavgiften direkt till Lärarnas A-kassa.

Du kommer att få ett inbetalningskort från Lärarnas a-kassa när det är dags att betala din a-kasseavgift direkt till dem, men för att inte riskera att få några glapp i dina betalningar och mista ditt medlemskap till a-kassan kan du också välja att skaffa autogiro till dem redan nu. Hur du gör detta kan du läsa här.

Skaffa gärna autogiro även till Folkhögskollärarna/Lärarförbundet, så slipper du pappersavier helt och automatiserar dina betalningar. Här kan du läsa om hur du skaffar autogiro till Lärarförbundet.

Du kommer alltså att behöva göra två betalningar efter årsskiftet – en till Folkhögskollärarna/Lärarförbundet och en till Lärarnas A-kassa.

Försäkra din inkomst

Det är viktigt att vara medlem i både Folkhögskollärarna/Lärarförbundet och Lärarnas a-kassa – inte minst för att säkra inkomstförsäkringen. Medlemskap i både Folkhögskollärarna/Lärarförbundet och a-kassan ger, tack vare inkomstförsäkringen, hela 80 procent av lönen, upp till 60 000 kronor, i 200 dagar vid arbetslöshet om man är yrkesverksam. Är man bara medlem i a-kassan blir ersättningen betydligt lägre, ungefär 14 500 efter skatt vare sig du har en månadslön på 25 000 eller 60 000 kronor.

Kategorier nyheter